NEW COHESIVE DESIGN POSSIBILITIES BY FRITZ HANSEN

NEW COHESIVE DESIGN POSSIBILITIES BY FRITZ HANSEN

NEW BASES

De tafelcollectie van Fritz Hansen en twee van de meest iconische ontwerpen van Arne Jacobsen – the Egg™ Chair en the Swan™ Chair – maken hun terugkeer met enkele opvallende nieuwe kleuren voor het onderstel. De nieuwe kleuren werden ontwikkeld in samenwerking met Fritz Hansen en geven de Deense designklassiekers een hedendaagse toets.

The Super-Elliptical, the Super-Circular, Circular en Rectangular-tafels zijn nu beschikbaar met een onderstel met poedercoating in de kleuren White, Black, Nine Grey, Warm Graphite, Silver Grey en Brown Bronze. De tafels staan garant voor stijl en functionaliteit. Ze passen perfect in een hedendaagse woning en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met alle stoelen van Arne Jacobsen.

“Met deze nieuwe kleuren wilden we een moderne omgeving creëren door enkele van onze meest geliefde designklassiekers te combineren met onderstellen in een strakke en hedendaagse look,” zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.

Als aanvulling op deze lancering, werden twee van de grootste successen van Jacobsen, the Swan Chair en the Egg Chair, opnieuw uitgebracht met een nieuw onderstel in Black, Warm Graphite, Silver Grey en Brown Bronze.

Story image

Deze heruitgave opent een breed scala aan nieuwe mogelijkheden. De nieuwe kleuren in combinatie met de originele organische rondingen, creëren een opmerkelijke en uitgesproken look die elke ruimte meer karakter zal geven.

In 1958 ontwierp Arne Jacobsen the Swan Chair en the Egg Chair voor de lobby’s en lounges van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Als een echte beeldhouwer gaf Jacobsen the Egg Chair zijn perfecte vorm door te experimenteren met klei in zijn garage. Tegenwoordig wordt het model wereldwijd erkend als één van de grootste successen van de legendarische carrière van Jacobsen en als een monumentaal staaltje Scandinavisch vakmanschap. Een andere designklassieker, the Swan Chair, heeft geen enkele rechte lijn. Hierdoor heeft de stoel een zeer organische vorm met een zachte look, ondanks zijn eenvoud en de sterke architecturale aantrekkingskracht. Arne Jacobsen was een visionair voor Deens design en begon zijn samenwerking met Fritz Hansen in 1934. Hij ontwierp talloze iconische werken, waaronder the Egg Chair, the Swan Chair, de Series 7 en Dot. Zijn ontwerpen schreven wereldwijd geschiedenis voor Deens design.

Story image

In de winkels vanaf april 2021.


Voor beeldmateriaal in hoge resolutie en prijzen, kan je terecht op de Fritz Hansen Media Gallery.

Voor meer informatie omtrent samenwerkingen of interviews kan je steeds terecht bij Jolien.


Over Fritz Hansen

Fritz Hansen, een Deens merk opgericht in 1872, ontwerpt en vervaardigt meubels, lampen en accessoires. De wereldleider met een passie voor schoonheid, kwaliteit en vakmanschap staat voor een moderne Scandinavische levensstijl en werkt samen met visionaire kunstenaars, designers en architecten uit de hele wereld. Zo deed het merk al een beroep op het talent van onder meer Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni en Poul Kjærholm.

Vandaag worden de designproducten van Fritz Hansen verkocht in meer dan 85 landen via 2000 verdeelpunten, waaronder flagshipstores in Kopenhagen, San Francisco, Milaan en Tokio. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Kopenhagen, stelt wereldwijd 260 mensen te werk en bedient zijn designminnende klanten via de projectmarkt en de detailhandel. Surf voor meer informatie naar fritzhansen.com

Fritz Hansen